Σας ευχαριστώ  όλους και όλες για την παρουσία σας σήμερα εδώ  και σας καλωσορίζω, σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση νέων της Κύπρου.

Των νέων που επιμένουν να ονειρεύονται.

Των νέων που όταν τους αποκαλούν ρομαντικούς και ονειροπόλους γνωρίζουν -όπως τραγούδησε και ο Τζον Λένον στο Imagine- ότι δεν είναι μόνοι τους. Ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που επιμένουν να οραματίζονται ότι η Κύπρος και ο κόσμος μας μπορούν να είναι διαφορετικοί.

Γιατί αγαπητοί φίλοι και φίλες, πιστεύω ακράδαντα ότι στον τόπο μας υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία –που μπορεί μέχρι σήμερα να είναι σιωπηρή- η οποία όμως δεν έχει χάσει την ελπίδα της.

Μια πλειοψηφία

 • που δεν συμβιβάζεται κι επιμένει ότι μπορεί να υπάρξει ένα αύριο –διαφορετικό και καλύτερο- για την Κύπρο.
 • Που δεν συμβιβάζεται με μια Κύπρο μισή και μοιρασμένη.
 • Που δεν συμβιβάζεται με ένα κράτος που απογοητεύει καθημερινά τους πολίτες του, και προπαντός τους νέους και τις νέες.

Μια πλειοψηφία που δεν συμβιβάζεται

 • με την ανεργία,
 • με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,
 • με την αναγκαστική μετανάστευση των νέων επιστημόνων του τόπου μας.

Μια πλειοψηφία

που δεν συμβιβάζεται με ένα οικονομικό μοντέλο της χώρας που δουλεύει για τους λίγους και που βασίζει την ευημερία του σε ευκαιριακές αναπτύξεις, πότε στο χρηματιστήριο, πότε στα ακίνητα και  πότε στην πώληση διαβατηρίων.

Μια πλειοψηφία

που δεν συμβιβάζεται με το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά αυτό τον τόπο, η συντήρηση, η διαπλοκή, η αλαζονεία των ισχυρών και το κλειστό κύκλωμα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ που ανακυκλώνει τα ίδια συμφέροντα με άλλα πρόσωπα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας επιθυμεί μια διαφορετική, μια σύγχρονη, μια γνήσια προοδευτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επιθυμεί μια προοδευτική πρόταση και μια αξιόπιστη υποψηφιότητα που να προέρχεται από την κοινωνία και να είναι ταγμένη να υπηρετήσει την κοινωνία: Τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αυτούς που πλήγηκαν από την κρίση και όχι αυτούς που ευθύνονται για την κρίση.

Γι’ αυτό μπορώ να κοιτώ εσάς, τον κάθε νέο και νέα της Κύπρου στα μάτια και να σας ζητώ με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα να ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ.

Εμπιστευτείτε με γιατί κι εγώ εμπιστεύομαι εσάς.

Εμπιστεύομαι εσάς και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχετε για να κάνετε την Κύπρο καλύτερη, εφόσον βέβαια, την απελευθερώσουμε από τα εμπόδια και την ανασφάλεια για το αύριο.

Η νέα γενιά της Κύπρου μπορεί να πάρει το μέλλον στα χέρια της και να κάνει το νέο κυπριακό θαύμα του 21ου αιώνα.

Αυτό είναι το όραμά μου!

Αυτό είναι ΚΑΙ το πρόγραμμά μου!

Για το αύριο.

Το αύριο που μας ενώνει.

Το αύριο που είστε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ εσείς!

Φίλοι και φίλες

Δεν βρίσκομαι σε αυτό τον πολιτικό αγώνα για να διαγωνιστώ σε μια κούρσα ανεδαφικών εξαγγελιών.

Καταθέτω προτάσεις πολιτικής. Συγκεκριμένες. Εφαρμόσιμες. Τεκμηριωμένες. Και πάνω από όλα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ. Προτάσεις που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Είναι με αυτές που απευθύνομαι στην ίδια τη νεολαία.

Απευθύνομαι σε σας, στους νέους εργαζόμενους.

Γνωρίζω ότι εσείς που εισέρχεστε στην αγορά εργασίας, βιώνετε  δυσμενείς συνθήκες και όρους εργασίας μέσα από μια άνευ προηγουμένου απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Διακηρύττω, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση: η δική μας διακυβέρνηση με συγκεκριμένο τρόπο θα εγγυηθεί ότι κανένας εργαζόμενος στην Κύπρο δεν θα είναι πλέον απροστάτευτος και έρμαιο αυθαιρεσιών και εκμετάλλευσης.

Από τον ερχόμενο Μάρτη, οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα ρυθμιστούν δίκαια. Κάθε εργαζόμενος που δεν καλύπτεται από συλλογική συμβαση, θα έχει νομοθετικά κατοχυρωμένο κατώτατο μισθό και κατοχυρωμένους ελάχιστους όρους εργασίας.

Επιπρόσθετα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα εφαρμόζονται και θα προστατεύονται νομοθετικά και θεσμικά.

Την ίδια ώρα, θα κατοχυρώσουμε τη δυνατότητα να κηρύσσεται δεσμευτική η ισχύς τους σε ολόκληρο οικονομικό κλάδο.

Παράλληλα, με τον αναπτυξιακό νόμο που έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα μας, θα δίνονται κίνητρα στους εργοδότες που σέβονται την εργατική νομοθεσία και εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ακόμα, μόνο η δική μας κυβέρνηση  μπορεί να εγγυηθεί τη δίκαιη ρύθμιση των ωραρίων στη λειτουργία των καταστημάτων και τη διασφάλιση –ξανά- της αργίας της Κυριακής. Γιατί οι εργαζόμενοι –αυτοί που παράγουν τον πλούτο και κινούν την οικονομία- έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ξεκούραση, στον ελεύθερο χρόνο για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.

Απευθύνομαι σε σας, τους νέους επιστήμονες της χώρας μας.

Από 1.1.2019, επιπρόσθετα 80 εκατομμύρια ετησίως.

Αυτή θα είναι η καταρχήν επένδυση μας στην έρευνα, την καινοτομία και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Επένδυση σε σας, στα καλύτερα μυαλά της Κύπρου.

Μια στροφή στην έρευνα και την καινοτομία όπου μέσα σε πολύ μικρό διάστημα δεκάδες ερευνητικά προγράμματα σε όλους τους τομείς –από την ιατρική μέχρι τον τουρισμό, από τις νέες τεχνολογίες μέχρι την αρχαιολογία, από τη μηχανική μέχρι τις καλλιτεχνικές σπουδές- θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μαζί με την προσέλκυση στη χώρα μας, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Έτσι θα κάνουμε ένα θεαματικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Αλλά, προπαντός, έτσι θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες επαναπατρισμού των νεών επιστημόνων μας που σήμερα εργάζονται –και πολλοί από αυτούς διαπρέπουν- στο εξωτερικό.

Στη δική μου διακυβέρνηση, το καλύτερο διαβατήριο για το μέλλον, θα είναι οι νέοι μας να μπορούν να εργάζονται και δημιουργούν στην Κύπρο.

Στον τόπο μας.

Και όχι να παίρνουν το – πραγματικό – διαβατήριο αναζητώντας την αξιοπρέπεια αλλού.

Αυτό διεκδικούμε.

Αυτό θα κάνουμε ως κυβέρνηση!

Απευθύνομαι σε σας, τις νέες και τους νέους μας που αναζητείτε εργασία.

Σε σας που μέσα από την ανεργία, έχετε πληρώσει ένα βαρύ τίμημα της κρίσης, που δεν σας αναλογεί.

Η δική μου φιλοσοφία είναι διαφορετική από αυτή των ανθυποψηφίων μου.

Στη δική μου αντίληψη, όταν ένας νέος αναζητεί στον τομέα του και με βάση τα προσόντα του μια αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και σταθερότητα, αλλά δεν βρίσκει, τότε δεν είναι ο ίδιος που πρέπει να νιώθει αποτυχημένος.

Αποτυχημένο είναι το σύστημα και το οικονομικό μοντέλο που δεν δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλες και όλους.

Αυτό θα αλλάξουμε μέσα από τον επανασχεδιασμό του αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου, με στοχευμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Ανάμεσα σε άλλα, η δική μας διακυβέρνηση θα εισαγάγει τη Ρήτρα Απασχόλησης ώστε η προώθηση και η έγκριση νέων έργων του δημοσίου να συνδέεται με τις θέσεις εργασίας που αυτά δημιουργούν.

Ταυτόχρονα, θα επανασχεδιάσουμε τα προγράμματα επιδότησης απασχόλησης με στόχο την πραγματική μείωση της ανεργίας με σταθερές θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, θα ενισχύσουμε την κοινωνική στήριξη των ανέργων μέχρι να βρουν δουλειά, αφ’ ενός προχωρώντας στην εισαγωγή της Κάρτας για άνεργους νέους με διάφορα ωφελήματα και αφ’ ετέρου επιμηκύνοντας την περίοδο παροχής του ανεργιακού επιδόματος.

Απευθύνομαι σε σας, τις νέες και τους νέους που θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Μέσα από το πρόγραμμα μας, θα δώσουμε λύση σε αυτό που σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο: πρόσβαση σε χρηματοδότηση για νεοσύστατες εταιρείες από νέους.

Θέλουμε τα όνειρα και οι ιδέες σας να μην μένουν απλά σκέψεις στο χαρτί. Αλλά να παίρνουν σάρκα και οστά. Αυτό θα επιτευχθεί με τη στήριξη του κράτους αλλά και τη συμμετοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων μέσω ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Παράλληλα, θα καθιερώσουμε ειδικό φορολογικό καθεστώς για εταιρείες που δημιουργούνται στην ύπαιθρο ώστε οι νέοι και οι νέες που ζουν εκεί να μην χρειάζονται να εγκαταλείψουν την κοινότητά τους για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονηθούν είναι η είσοδος σε αυτές της νέας γενιάς και των νέων ιδεών.

Απευθύνομαι σε σας, στα νέα ζευγάρια που αναζητείτε σιγουριά και ασφάλεια προκειμένου να δημιουργήσετε οικογένεια και να προγραμματίσετε το μέλλον σας.

Θεωρώ απαράδεκτο, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, οι νέες μητέρες να αφήνουν τα βρέφη τους τεσσάρων μόλις μηνών γιατί είναι αναγκασμένες να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Απαιτείται λοιπόν –και αυτό θα πράξουμε- επέκταση της άδειας μητρότητας, εφαρμογή σχεδίου πληρωμένης γονικής άδειας και βελτίωση της άδειας πατρότητας.

Παράλληλα, η δική μας κυβέρνηση εγγυάται την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την προστασία των έγκυων εργαζόμενων  γυναικών από αυθαιρεσίες εργοδοτών.  

Επιπρόσθετα, εμείς θα στηρίξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων φροντίδας παιδιών. Θα εφαρμόσουμε σχέδιο επιδότησης του κόστους φροντίδας για βρέφη, νήπια και παιδιά δημοτικού, των χαμηλόμισθων οικογενειών.

Θα προωθήσουμε ακόμα, την επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 χρόνων.

Απευθύνομαι σε σας, στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας.

Η δική μας προοδευτική διακυβέρνηση, θα έχει στο επίκεντρο της την Παιδεία. Τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Ως Κοινωνικό Αγαθό για όλους και όχι ως Προνόμιο για λίγους.

Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι τα πανεπιστήμια μας πρέπει να είναι οι ατμομηχανές προόδου της χώρας μας και ότι όλοι οι νέοι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Γι’ αυτό η δική μας κυβέρνηση θα εργαστεί με στόχο την επέκταση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με νέα τμήματα και σχολές.

Θα αποκαταστήσουμε και θα ενισχύσουμε τη φοιτητική μέριμνα ώστε και οι νέοι που προέρχονται από τις χαμηλομεσαίες εισοδηματικές τάξεις να μπορούν να σπουδάζουν και να διεκδικούν το μέλλον τους.

Απευθύνομαι σε σας, στους εθνοφρουρούς μας.

Θα προσαρμόσουμε το επίδομα εθνοφρουρού με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

Αναγνωρίζουμε την προσφορά σας στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας και για αυτό οφείλουμε να μεριμνούμε για να έχετε αξιοπρεπή διαβίωση -εντός και εκτός στρατοπέδου- στην περίοδο της θητείας σας.

Είμαι σίγουρος ότι όταν ήσασταν παιδιά, οι γονείς σας, σας έλεγαν με βεβαιότητα ότι όταν θα φτάνατε τα 18 σας χρόνια δεν θα υπήρχε πλέον στρατιωτική θητεία.

Όμως ακόμα υπάρχει η θητεία και θα υπάρχει ενόσω το Κυπριακό παραμένει άλυτο.

Για αυτό διακηρύσσω και από αυτό το βήμα ότι:

Δικό μου όραμα είναι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στο πλαίσιο της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, κάτι που αποτελεί άλλωστε τον πρώτιστο και τον ύψιστο στόχο μου.

Απευθύνομαι σε σας, στις μαθήτριες και τους μαθητές της Κύπρου.

Όραμα μου είναι μια Παιδεία σύγχρονη, δημοκρατική και ανθρώπινη.

Εμείς θέλουμε το  σχολείο να απαλλαγεί  από το φαύλο κύκλο της βαθμοθηρίας και της παπαγαλίας.

Θέλουμε το σχολείο να προχωρήσει στην προαγωγή της κριτικής σκέψης, της αγάπης για τις επιστήμες, την τεχνολογία, τις τέχνες και τον αθλητισμό.

Θέλουμε ένα σχολείο που να προάγει τις δημοκρατικές αξίες, τον πραγματικό πατριωτισμό, την πολυπολιτισμικότητα, την ισοτιμία των φύλων, την κοινωνική δράση.

Θέλουμε ένα σχολείο που να καταπολεμά το σοβινισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία.

Το σχολείο που καλλιεργεί, όχι ανοχή, αλλά αποδοχή στη διαφορετικότητα.

Το σχολείο που διδάσκει την αλήθεια για την Ιστορία του 1974,

που δεν κρύβει γεγονότα και

που δεν αναπαράγει εθνικιστικούς μύθους.

Γι’ αυτό άλλωστε, η δική μας κυβέρνηση θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην εμπλοκή της Εκκλησίας στα θέματα της Παιδείας και πόσω μάλλον στην επιλογή του νέου Υπουργού Παιδείας.

Είμαι ο μόνος υποψήφιος που ρητά δηλώνω και έχω συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησής μου τη θέση για έμπρακτο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ένα αίτημα που ασπάζεται –θεωρώ- και η μεγάλη μερίδα της νέας γενιάς της Κύπρου.

 • Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
 • Επέκταση της δημόσιας δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης από 10 σε 12 χρόνια
 • Εκσυγχρονισμός κανονισμών λειτουργίας σχολείων
 • Επανεξέταση των εξετάσεων τετραμήνων από τη σχολική χρονιά 2018-2019.
 • Αναβάθμιση της φυσικής αγωγής στα σχολεία και επέκταση του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους»
 • Εμβάθυνση της καλλιτεχνικής παιδείας στα σχολεία
 • Ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων και μελέτη δημιουργίας αντίστοιχων σχολείων με αντικείμενο το θέατρο, το χορό και τις εικαστικές τέχνες.

Είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας που στόχο έχουν ένα σχολείο που θα παράγει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αύριο.

Απευθύνονται σε σας, στους νέους καλλιτέχνες του τόπου μας.

Η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή που θα κάνει το ποιοτικό προοδευτικό άλμα στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.

Στο Πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται η  αύξηση των δαπανών για τον Πολιτισμό και η νομική κατοχύρωση της ιδιότητας του καλλιτέχνη.

Περιλαμβάνεται επίσης, η ολόπλευρη ενίσχυση των πολιτιστικών υποδομών του τόπου με την τάχιστη προώθηση της λειτουργίας Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, την ανέγερση νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, Κρατικής Βιβλιοθήκης και Κρατικής Πινακοθήκης.

Επίσης θα προωθήσουμε τη δημιουργία καλλιτεχνικών πάρκων και «γειτονιών καλλιτεχνών» με εργαστήρια σε δήμους και κοινότητες.

Απευθύνομαι σε σας τις νέες και τους νέους μας, που αγαπάτε τον αθλητισμό.

Η δική μας διακυβέρνηση έχει στις προτεραιότητές της το μαζικό κοινωνικό αθλητισμό και γι’ αυτό θα επανεξατάσει τα κριτήρια σε σχέση με το διαμοιρασμό των κονδυλίων του ΚΟΑ.

Αποτελεί αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας ο διπλός στόχος για εξυγίανση του ποδοσφαίρου και καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Εμείς στο πρόγραμμά μας τολμήσαμε και περιλαμβάνουμε σαφείς στόχους για:

 • αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο,
 • διερεύνηση των καταγγελιών για τα στημένα παιχνίδια,
 • ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης και
 • εφαρμογή κώδικα χρηστής διακυβέρνησης που να διέπει τη λειτουργία του ΚΟΑ και των υπόλοιπων αθλητικών φορέων και των διοικήσεων τους.

Σε σχέση με τη βία, η δική μας αντίληψη δεν είναι τα ημίμετρα αλλά μια συνολική Εθνική Στρατηγική η οποία θα ετοιμαστεί εντός τεσσάρων μηνών από επιτελική ομάδα και η οποία θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και τη διαπαιδαγώγηση με τις πραγματικές αθλητικές αξίες: της τιμιότητας και του αλληλοσεβασμού.

Αγαπητοί μου νέοι και νέες,

Η δική μας κυβέρνηση θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με τα οργανωμένα σύνολα και φορείς της κυπριακής νεολαίας, τα συνδικαλιστικά όργανα των μαθητών και των φοιτητών, με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με μη κυβερνητικές οργανώσεις και προπαντός, με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τα προγράμματα του οποίου πρέπει να ενισχυθούν και να εμπλουτιστούν.

Όλα αυτά συνθέτουν το δικό μας σχέδιο, το δικό μας όραμα για το μέλλον της Κύπρου. Για εσάς.

Ένα μέλλον όμως, που για να είναι πραγματικά ασφαλές και σταθερό θα πρέπει να το οικοδομήσουμε πάνω στα στέρεα θεμέλια μιας ελεύθερης και επανενωμένης Κύπρου. Κοινής πατρίδας όλων των Κυπρίων. Μιας Κύπρου απαλλαγμένης οριστικά

 • από τα κατοχικά στρατεύματα και τις εγγυήσεις της Τουρκίας.
 • Από τα συρματοπλέγματα και τα οδοφράγματα.
 • Από το μίσος και τις διαιρέσεις του χθες.

Εμπιστεύομαι εσάς, το πρωτοπόρο κομμάτι της κυπριακής νεολαίας και τόσους άλλους νέους σε ολόκληρη την Κύπρο που οραματίζονται την επανένωση,

 • για να πετύχουμε μια πραγματική πανστρατιά για τη λύση του Κυπριακού.
 • Για να καταλήξουμε σ’ ένα έντιμο συμβιβασμό με τους Τουρκοκύπριους το συντομότερο, ώστε να μην μας μείνει μια για πάντα η τουρκική κατοχή, ο εποικισμός και η οριστική διχοτόμηση που είναι προ των πυλών.
 • Για να γίνετε εσείς η γενιά της επανένωσης!
 • Η γενιά που θα γράψει μια καινούργια, χρυσή σελίδα, στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Πάμε στο αύριο, ή επιστρέφουμε στο χθες;

Είτε θα συνεχιστεί η ανακύκλωση του χθες και των πολιτικών κατεστημένων είτε θα σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος και θα αρχίσει μια νέα σελίδα ανανέωσης, προόδου και εκσυγχρονισμού με μια νέα κυβέρνηση που δεν θα είναι απλώς καλύτερη, αλλά θα είναι διαφορετική. Διαφορετική

 • στις προτεραιότητες.
 • Στις ευαισθησίες.
 • Στις αξίες.
 • Στο ήθος.
 • Στις πολιτικές.
 • Στον τρόπο και τη συμπεριφορά έναντι της νέας γενιάς,
 • Έναντι όλων εσάς, αγαπητοί μου νέοι και νέες.

 

Για όλα αυτά λοιπόν –και για τόσα άλλα που πιστεύω και παλεύω- σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα.

Ένα αγώνα που δεν είναι απλά εκλογικός. Αλλά αγώνας για σας.

Για το αύριο του τόπου μας.

Από εσάς αντλώ δύναμη.

Σε σας θα την επιστρέψω στο πολλαπλάσιο.

Αυτός ο αγώνας μπορεί και θα είναι νικηφόρος.

Η δική σας παρουσία εδώ, το αποδεικνύει.

Από εδώ μέσα, φεύγω σήμερα ακόμα πιο αισιόδοξος.

Κι ακόμα πιο δυνατός.

Γιατί από εσάς αντλώ τη δύναμη μου και με εσάς σχεδιάζω το όραμα μου.  

Σας καλώ λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε την αληθινή, την προοδευτική αλλαγή.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ξανά την ελπίδα.

Nα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την Κύπρο μας.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορείτε εσείς, οι νέες και οι νέοι μας, να ονειρεύεστε.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το αύριο.

Εσείς είσαστε το αύριο.

Σας ανήκει το αύριο.

Αυτό το αύριο που μας ενώνει.

 JUA0552

 JUA0561

 JUA0605

 JUA0627

 JUA0757 Copy

 JUA0775

 JUA0869

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή συγκέντρωση που σκοπό έχει να εκδηλώσουμε την υποστήριξη μας προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, Σταύρο Μαλά.